Vina Papak Ilok https://www.vinapapak.com Vina Papak iz Iloka. Bavimo se proizvodnjom vrhunskih vina i dajemo mogućnost kušanja naših vina u kušaonici okruženoj vinogradima. hr Cabernet sauvignon / Cabernet franc Radosh https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/cabernet-sauvignon-cabernet-franc-radosh/26430

Cabernet sauvignon - cabernet franc je crno (crveno) vino.

Dobiveno, što je vidljivo iz naziva, od dvije sorte grožđa koje se u ovom vinu izvrsno dopunjavaju dajući vino rubinsko crvene boje, kremoznoga do sladunjavoga i vrlo glatkog, nježnog okusa.

Miris podsjeća na suhe šljive i kupinu, diskretno i višnju, pomiješan sa mirisom drveta od bačve.

Graševina classic https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/grasevina-classic/26431

Graševina classic - vino koje je po svom karakteru i stilu lagano jer je alkohol 11,5 vol.% te je elegantnog tijela.

Svježe, jer u sebi ima ugodne kiseline koje mu daju svježinu i voćno, jer su u aromatskom profilu izraženi mirisi svježeg voća. Upravo kroz ove tri karakteristike iskazuje sve što ustvari pruža jedna iskrena graševina.

Vino koje se "pije na sate".

Traminac Radosh https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/traminac-radosh/26432

Za traminac se često kaže da je "kralj vina i vino kraljeva".

Zlatno žute je boje, vrlo izraženog i za sortu karakterističnog mirisa po starim ružama pomiješanog sa mednim notama.

U okusu kremozan, sladunjav, čak i kada je suho vino jer je povišenog alkohola i relativno niskih kiselina.

Rajnski rizling Radosh https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/rajnski-rizling-radosh/26433

Rajnski rizling sorta je visokog potencijala!

U godinama kada imamo duge suhe jeseni daje izvanredna vina snažnoga tijela, aroma koje ponekad diskretno podsjećaju na petrolejske mirise, ali vrlo ugodne.

Kiseline su ovome vinu gotovo redovito povišene, a što je ujedno i sortna osobina.

Chardonnay Radosh https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/chardonnay-radosh/26434

Chardonnay Radosh je vino punoga tijela, izraženoga sortnog mirisa, često u našem vinogorju i nižih kiselina, poglavito ako se malo kasnije bere.

Graševina Radosh https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/grasevina-radosh/45624

Graševina Radosh suho je vino, svijetle nijanse žuto zelene boje.

U mirisu dominira zrelo voće s diskretnim cvjetnim notama, a okus je pun i zaokružen, pomalo kremozan, što govori o ozbiljnijoj strukturi vina dok lijepe i ugodne kiseline daju, samo graševini svojstvenu, svježinu. 

Rose https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/rose/45625

Rose - ovo ružičasto vino je suho, dobiveno od sorte Frankovka te je vrlo svijetle nijanse ružičaste boje. 

Ugodnog je voćnog mirisa dok se u okusu ističe svježina, lakoća te diskretna kremoznost bez obzira što je vino suho. Dobro ohlađeno, od 8-10 °C, doima se vrlo osvježavajuće.

Pjenušac Radosh White https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/pjenusac-radosh-white/45626

Pjenušac Radosh White monosortni je suhi pjenušac dobiven od sorte Chardonnay.

Bazno vino za ovaj pjenušac je iz 2014. godine, a dobiven je po klasičnoj ili tradicionalnoj metodi. Ovaj pjenušac je skoro tri godine odležavao na talogu od kvasca stoga je pune strukture, zrelo i ozbiljno pjenušavo vino.

Pjenušac Radosh Rose https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/pjenusac-radosh-rose/45627

Pjenušac Radosh Rose - bazno vino za ovaj pjenušac je suho, iz berbe 2014., dobiveno od sorte Cabernet Franc te rađeno po klasičnoj ili tradicionalnoj metodi.

Nakon sekundarne fermentacije u boci, pjenušac je gotovo tri godine odležavao na talogu od kvasca što mu je dalo punoću, zrelost i ozbiljnost u strukturi.

Graševina izborna berba prosušenih bobica 2015. https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/grasevina-izborna-berba-prosusenih-bobica-2015/45628

Graševina izborna berba prosušenih bobica 2015.

Ovo predikatno slatko vino dobiveno je od grožđa koje je pobrano koncem studenog 2015. godine kada je grožđe bilo u prosušenom stanju i zaraženo plemenitom plijesni.

Zlatno žute je boje dok u mirisu dominiraju predikatne note ili tzv. botritis ton. U okusu slatko, puno, kremozno, ali lijepih i ugodnih kiselina što ovo vino održava svježim i „živim“ unatoč slatkoći.

Traminac ledena berba 2016. https://www.vinapapak.com/o/vina-likeri-i-rakije/traminac-ledena-berba-2016/45629

Traminac ledena berba 2016.

Vino koje predstavlja sam vrhunac u ovoj proizvodnji, a čija vrijednost je velika, ne samo po kvaliteti, nego i po činjenici da se uvjeti za ovu berbu ne stiču svake godine u našem klimatu.                           

Ovo predikatno slatko vino, najviše kategorije među predikatnim vinima, iz berbe je 2016., a grožđe je pobrano 7. siječnja 2017. godine na temperaturi od -14°C i snijegu od 30 cm.

Zlatne do jantarno žute je boje, izraženog tzv. botritis mirisa s mednim notama. Dok se toči - kao da je uljne konzistencije, punoga i kremoznog okusa.